Μέτρα πρόληψης COVID 19 – Καθολική χρήση μάσκας

//Μέτρα πρόληψης COVID 19 – Καθολική χρήση μάσκας

Μέτρα πρόληψης COVID 19 – Καθολική χρήση μάσκας

Καλαμάτα, 23/7/2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λόγω της αυξημένης προσέλευσης COVID ασθενών στο Τμήμα Επειγόντων του Νοσοκομείου, των αυξημένων νοσηλειών ασθενών σε κλίνες COVID, την αύξηση θετικών κρουσμάτων στο προσωπικό αλλά και την αύξηση σε ασθενείς που διαγιγνώσκονται κατά τη νοσηλεία τους θετικοί για SARS-COV-2, συστήνεται αυστηρά από την Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, η καθολική υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό, τους επισκέπτες και τους συνοδούς.

Επιπλέον σχετικά με τη διενέργεια ελέγχου ασθενών με πιθανή ή επιβεβαιωμένη COVID-19 λοίμωξη στο Νοσοκομείο συστήνεται να ακολουθείται το κατωτέρω πρωτόκολλο για τον έλεγχο, την απομόνωση και τη διάρκεια της απομόνωσης των ασθενών με πιθανή ή βέβαιη λοίμωξη  COVID-19 στο Νοσοκομείο.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟ

Λόγω συνεχιζόμενου κινδύνου διασποράς COVID-19 στο Nοσοκομείο, παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση του επισκεπτηρίου.

Άδεια παραμονής συνοδού (μέγιστο ένα (1) άτομο ανά ασθενή) χορηγεί η προϊσταμένη του τμήματος αναλόγως  των υφιστάμενων αναγκών του ασθενούς .

ΣΥΝΟΔΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΩΝ

Οι συνοδοί ασθενών οφείλουν να προσέρχονται με ταχύ διαγνωστικό έλεγχο (rapid test) πραγματοποιημένο πριν την είσοδο τους στο Νοσοκομείο,  το οποίο πρέπει να επαναλαμβάνεται ανά 48 ώρες. Απαραίτητη είναι η ταυτόχρονη επίδειξη της άδειας παραμονής εισόδου.

Υπενθυμίζουμε ότι οι ασθενείς που προσέρχονται στο Τακτικό ΩΡΛ, Πνευμονολογικό, Οδοντιατρικό Ιατρείο οφείλουν να προσέρχονται με ταχύ διαγνωστικό έλεγχο (rapid test) πραγματοποιημένο πριν την είσοδο τους στο Νοσοκομείο.

Γραφείο Διοίκησης Γ.Ν.Μεσσηνίας