Χαιρετισμός της Διοικήτριας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μαίας

//Χαιρετισμός της Διοικήτριας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μαίας

Χαιρετισμός της Διοικήτριας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μαίας

Παγκόσμια ημέρα Μαίας 5 Μαίου 2022

Χαιρετώ με ιδιαίτερη χαρά και συγχαίρω τις Μαίες της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας για το τόσο σημαντικό έργο που επιτελούν καθημερινά.

Δίπλα σε κάθε γυναίκα που μένει έγκυος, γεννάει και θηλάζει το παιδί της, βρίσκεται πάντοτε μία Μαία και ένας Μαιευτής, έτοιμοι να της προσφέρουν την επιστημονική και ηθική τους βοήθεια, με σκοπό τη δημιουργία υγιών οικογενειών και ατόμων, συστατικά απαραίτητα για μια υγιή και ακμάζουσα κοινωνία. Οι Μαίες και οι Μαιευτές, παράλληλα, έχουν σημαντικό ρόλο να επιτελέσουν στη διατήρηση της υγείας της γυναίκας, γενικότερα, με την εκτέλεση των προληπτικών εξετάσεων και τη συμβουλευτική σε ένα ευρώ φάσμα ζητημάτων, όπως είναι η ατομική υγιεινή, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, ο οικογενειακός προγραμματισμός, η αποφυγή των αμβλώσεων και η πρόληψη των γυναικολογικών καρκίνων.

Η αποστολή της Μαίας είναι μεγάλη, ιερή και εκτιμήσιμη.

Εκφράζω της ευαρέσκειά μου και τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια στις Μαίες και Μαιευτές της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου μας, για όλες τις προσπάθειες που αγόγγυστα καταβάλλουν μόνιμα σε 24ωρη βάση και για τις 365 ημέρες του χρόνου.

Τους εύχομαι Χρόνια Πολλά, καλή σταδιοδρομία, με υγεία, οικογενειακή γαλήνη και ευτυχία.

Η Διοικήτρια Γ.Ν.Μεσσηνίας

Ελένη Αλειφέρη-Καραθανάση